Bean Open Lab; Innovatieve samenwerking Greenhouse Group, Fontys ICT en STRP

Ontmoetingsplaats voor kennis, cultuur, kapitaal en verbeeldingskracht

18 MAART 2015, EINDHOVEN
Samenvatting
Op 20 maart lanceren drie grote regionale partijen Bean Open Lab, hét centrum voor open innovatie in Eindhoven. Tijdens de opening van STRP Biennale zal wethouder Staf Depla de lancering verrichten. Bean Open Lab is een initiatief van Greenhouse Group, Fontys Hogeschool ICT en STRP. Het is voor het eerst dat het bedrijfsleven, onderwijs en de culturele sector elkaar vinden in een Open Lab omgeving, waar kennis, verbeeldingskracht en geld worden samengebracht. Daarmee ontstaat precies de krachtenbundeling die nodig is om tot succesvolle innovaties te komen.

Het doel is om de innovatieve slagkracht van de hele regio een impuls te geven dankzij kennisdeling en samenwerking op het gebied van kunst, ICT en design. Naast de drie founding fathers worden andere regionale partijen dan ook nadrukkelijk uitgenodigd om te participeren. “Het is een Open Lab, dus de deur staat letterlijk open”, aldus Max den Dopper van Greenhouse Group.

Meerdere startups
Bean Open Lab is fysiek gevestigd bij Greenhouse Group in de Admirant en bij Fontys Hogeschool ICT in Eindhoven, maar kan activiteiten net zo gemakkelijk op andere plaatsen ontplooien. “We hebben de boon hier geplant maar hij kan in principe alle kanten op groeien. Graag zelfs, want kruisbestuiving laat zich niet inperken”, zegt Eric Slaats van Fontys Hogeschool ICT.

Medewerkers en studenten werken samen aan diverse projecten met de nieuwste technologie. De verwachting is dat daar op den duur meerdere startups uit voortkomen. ”Wat ons betreft vindt de geboorte van een nieuwe Mark Zuckerberg of Alexander Klöpping in Bean Open Lab plaats. Hier brengen we geld, kennis en verbeeldingskracht bij elkaar, iets wat bijna nooit gebeurt”, aldus Den Dopper.

Data Transform Installatie
De eerste collectieve vrucht van de samenwerking, een Data Transform Installatie, is te zien tijdens STRP Biennale van 20 t/m 29 maart in het Klokgebouw in Eindhoven. Slaats: “Het voordeel van samenwerken in een Open Lab is dat het niet a priori gaat om het verdienen van centen of studiepunten. De vrije verbeeldingskracht van de deelnemers is een veel betere drijfveer”. 

Citaten
"”Wat ons betreft vindt de geboorte van een nieuwe Mark Zuckerberg of Alexander Klöpping in Bean Open Lab plaats. Hier brengen we geld, kennis en verbeeldingskracht bij elkaar, iets wat bijna nooit gebeurt”" Max den Dopper, Greenhouse Group
Afbeeldingen
Over Greenhouse Group

Greenhouse Group is de overkoepelende organisatie van 4 bedrijven in het digitale speelveld te weten, Blue Mango Interactive, Fresh Fruit Digital, SourceRepublic en We Are Blossom. Volgens de visie van Greenhouse Group ontstaan succesvolle bedrijven door mensen met dromen, ambitie en visie. Greenhouse Group investeert in deze mensen en faciliteert ze met de middelen en de kennis om hun dromen te realiseren. Door een sterke focus op innovatie is Greenhouse Group marktleider in Nederland op verschillende gebieden van data driven digital performance marketing. Innovation, Dedication en Fun zijn de kernwaarden die dagelijks door meer dan 150 toegewijde vakmensen worden uitgedragen.

berichten